Φεβ 13, 2019 - Πλίνθοι & κέραμοι    Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κουβέντες καφενείου για πίτες

Κουβέντες καφενείου για πίτες

– Δεν σε είδα σε καμιά κοπή πίτας.

– Με δουλεύεις; Αφού ξέρεις ότι δεν τα μπορώ αυτά.

– Μην πας εσύ, και περίμενε μετά να μαζέψεις ψήφους.

– Εσείς την κόψατε την πίτα;

– Την κόψαμε. Δεν είδες τις φωτογραφίες;

– Τις είδα. Είχατε κόσμο και πολλούς επισήμους.

– Άσε και ήθελαν να χαιρετίσουν όλοι.

– Γιατί, τι περίμενες; Εκλογές πλησιάζουν. Κόβει πίτα ο αθλητικός σύλλογος, άμα είσαι υποψήφιος και είσαι εκεί δείχνει ότι νοιάζεσαι για τον αθλητισμό. Κόβει πίτα μια εθνικοτοπική, κι εσύ εκεί για να δείχνεις ότι σε αφορούν τα έθιμα της Πέρα Ραχούλας. Κόβει πίτα ένας σύλλογος γονέων, αν δεν πας πώς θα δείξεις ότι σε ενδιαφέρει η εκπαίδευση των ελληνοπαίδων;

– Καλά, νομίζουν ότι έτσι μαζεύουν ψήφους;

– Μα είναι δοκιμασμένο χρόνια τώρα! Σε βλέπουν οι «δικοί σου», σου σφίγγουν το χέρι και αναπτερώνεται το ηθικό τους, σε βλέπουν και οι αναποφάσιστοι και σε μαθαίνουν. Σου ζητάνε και καμιά εξυπηρέτηση, λες ναι σε όλους, βάλε και καμιά φωτογραφία στο φέισμπουκ, πρόσθεσε και τα «μεγάλα έργα» που όλως τυχαίως ολοκληρώνονται κάθε φορά τη χρονιά των εκλογών, λίγο και τα συνεργεία που «τρέχουν» αυτή την περίοδο, αν είσαι αντιπολίτευση πες και για την κάθε λακκούβα που έχει το κάθε σοκάκι, με όλα αυτά όλο και κάτι τσιμπολογάς. Έτσι κι αλλιώς αυτά που λένε στους λόγους και τα οράματα που παρουσιάζουν είναι έπεα πτερόεντα. Ποιος ζει, ποιος πεθαίνει μέχρι τις άλλες εκλογές.

– Εγώ πάντως μερικούς τους λυπήθηκα στην πίτα μας. Δεν πρέπει να είχαν αφήσει πίτα για πίτα όλη τη βδομάδα, είχαν πάει κι αλλού την ίδια μέρα και ήταν έτοιμοι να καταρρεύσουν απ’ την κούραση και τη βαρεμάρα.

– Μη λυπάσαι κανέναν. Είναι επιλογή τους. Ας καθόταν στο σπίτι τους να ξεκουραστούν και να ηρεμήσουν λίγο.

– Άκουσα ότι σε μια κοπή πίτας μερικοί θύμωσαν γιατί δεν τους προσφώνησαν.

– Άλλος μπελάς κι αυτός. Έχεις το άγχος για το αν φτάσουν τα κομμάτια της βασιλόπιτας έχεις και το άγχος μην σου ξεφύγει και κανένας επίσημος. Στη δική μας πίτα πάντως τους προσφώνησαν όλους. Δεν παραπονέθηκε κανένας.

– Είστε οι καλύτεροι, γιατί έτσι όπως δουλεύει το σύστημα οι καλές δημόσιες σχέσεις ποτέ δεν έβλαψαν κανέναν στη μικρή μας πόλη. Οι αρχές είναι το ζητούμενο, αλλά αυτό πολλές φορές είναι είδος εν ανεπαρκεία.

Comments are closed.