Μαρ 4, 2018 - Πλίνθοι & κέραμοι    Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δημοκρατικά

Δημοκρατικά

– Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!
– Φταίει ο Θεός που μας μισεί!
– Φταίει το κεφάλι το κακό μας!
– Φταίει πρώτ’ απ’ όλα το κρασί!
Ποιος φταίει; ποιος φταίει; Kανένα στόμα
δεν το βρε και δεν το πε ακόμα. [1]
~~~

Τρία έκτακτα συνέδρια, ένα εσωκομματικό δημοψήφισμα, χιλιάδες συζητήσεις σε όλα τα επίπεδα, ένα πλαίσιο συνεργασίας διάφανο και κατανομή των θέσεων στην Κυβέρνηση που αποφασίστηκαν μετά από αναλυτικές συζητήσεις και εγκρίθηκαν από την κομματική βάση, όλα αυτά για να μπορέσουν οι κουτόφραγκοι χριστιανοδημοκράτες και σοσιαλδημοκράτες να φτιάξουν τελικά μια κυβέρνηση. [2] Μια κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα τους τα επόμενα χρόνια σ΄ ένα κόσμο που αλλάζει καθημερινά.

Τα διαβάζεις, τα ακούς, τα βλέπεις και μόνο θλίψη αισθάνεσαι κοιτώντας γύρω σου.

Στην επονομαζόμενη κοιτίδα της δημοκρατίας σε ΜΙΑ βραδιά ο Ηγέτης και η παρέα του ελέω Θεού τα κανόνισε όλα. Μοίρασε με τον κ. Καμμένο καρέκλες σε Υπουργεία, αποφάσισε το πρόγραμμα συνεργασίας (αν υπήρξε ποτέ κάτι τέτοιο) και τα σκυλιά δεμένα.

Η κομματική νομεγκλατούρα μόλις ανέλαβε υπηρεσία στα Υπουργεία κανόνισε για το μοίρασμα των θέσεων στον κρατικό μηχανισμό και η «ριζοσπαστική» βάση, όση δεν «τακτοποιήθηκε», έμεινε να μιλάει σε ταβερνεία και στο φέισμπουκ για τον καπιταλισμό, για το πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες για την επανάσταση στη χώρα μας και το πόσο διεφθαρμένοι ήταν οι προηγούμενοι, βολικό άλλοθι για πάσα νόσο.

~~~
Έτσι στη σκοτεινή ταβέρνα
πίνουμε πάντα μας σκυφτοί.
Σαν τα σκουλήκια, κάθε φτέρνα
όπου μας έβρει μας πατεί.
Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,
προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα! [1]


[1] Κ. Βάρναλης, Οι μοιραίοι, από τα Ποιητικά, O Kέδρος 1956
[2] https://goo.gl/YGzmm4

Comments are closed.