Οκτ 22, 2016 - Πλίνθοι & κέραμοι    Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κολλάς! Κολλάς σε λεπτομέρειες

Κολλάς! Κολλάς σε λεπτομέρειες

«Κολλάς! Κολλάς σε λεπτομέρειες και χάνεις την ουσία.» Μου επαναλαμβάνει συνεχώς. «Είναι δείγματα αυτισμού αυτά!»

Παρασκευή βράδυ και το ζάπινγκ σε φέρνει στην ΕΡΤ στην ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στο συνέδριο της «νέας» ΟΝΝΕΔ.[1] Της οργάνωσης που διέλυσε εν μια νυκτί για να την ξαναστήσει όπως βόλευε αυτόν και τους κολλητούς του.[2] Πετυχαίνω τη στιγμή που ο Αρχηγός ανεβάζει την ένταση της φωνής του και δηλώνει:

«Δεν θέλω μια ΟΝΝΕΔ μόνο χειροκροτητών που θα κουνάνε ωραία σκηνοθετημένα πλαστικές σημαίες…»

Και αμέσως πανζουρλισμός. Μια θύελλα χειροκροτημάτων με τον διαπεραστικό ήχο της κόρνας να σκεπάζει τα πάντα δημιουργώντας μια όμορφη ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα.

Ο αρχηγός χαμογέλασε και συνέχισε απτόητος το μάθημα στους νεολαίους για το πώς οραματίζεται τη νέα μετασυριζαϊκή (sic) Ελλάδα, για το πώς τους θέλει αγωνιστές με ευπρέπεια στο φέισμπουκ και το τουίτερ, για το πώς τους θέλει συστρατευμένους σε μια Αλήθεια(???) με κεφαλαίο Α(???)[3] και άλλα κοινότυπα γραφικά.

Από κάτω οι νέοι άνθρωποι συνέχιζαν σταθερά να χειροκροτούν και να βαράνε την κόρνα σε κάθε ατάκα πριν επιδοθούν στο προσφιλείς κυνήγι των σταυρών. Όλα όμορφα και σουρεαλιστικά[4] και έχεις και τους φιλελεύθερους συντρόφους, απογοητευμένους και παραζαλισμένους από τις κατραπακιές που τρώνε από μια ανερμάτιστη αριστερά, να αναζητούν το νέο στην επανάληψη του δεξιού τίποτα.

«Κολλάς! Κολλάς σε λεπτομέρειες και χάνεις την ουσία.» Μου επαναλαμβάνει συνεχώς. «Είναι δείγματα αυτισμού αυτά!»

Κολλάω γι’ αυτό ψάχνω μονίμως το κουμπάκι του Reset!

xsap_20161015114608


[1] https://goo.gl/IBvswU
[2] https://goo.gl/UpTVZ1
[3] https://goo.gl/seHyUy
[4] https://goo.gl/Jx5N3I

Comments are closed.