9 Δεκεμβρίου 2010

Για τις εκλογικές δαπάνες

XSAP_3520101802μια απλή καταγραφή

Είθισται μετά το τέλος των εκλογών να γίνονται αναλύσεις για τα αποτελέσματα σε τηλεοράσεις, εφημερίδες δικτυακές σελίδες και καφενεία.

Αναλύσεις που στις περισσότερες των περιπτώσεων ξεχνιούνται μετά από λίγο διάστημα. Βαθυστόχαστα συμπεράσματα γεμάτα με «έπρεπε να γίνει» ή διθυράμβους και κριτικές  που τις παρασέρνει η καθημερινότητα μαζί με τα φυλλάδια, τις αφίσες και τα προεκλογικά προγράμματα των υποψηφίων.

Παρ’ όλα αυτά φαίνεται πως είναι στα γονίδιά μας να συνεχίζουμε να το κάνουμε ξανά και ξανά. Σε τούτο το σημείωμα δεν θα μπω στο πειρασμό τέτοιων αναλύσεων. Απλά θα καταγράψω εδώ, σε τούτη τη γωνιά του διαδικτύου, μερικά πρώτα στοιχεία χωρίς ανάλυση για τις εκλογικές δαπάνες των συνδυασμών στο Δήμο μας, όπως αυτές καταγράφηκαν από τους ίδιους με ακρίβεια δεκαδικού στη σελίδα «Διαφάνεια» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι δαπάνες αφορούν τους συνδυασμούς και όχι τους μεμονωμένους υποψηφίους μιας και οι περισσότεροι απ’ αυτούς δήλωσαν μηδενικά έξοδα. Βέβαια είμαστε «μικρό χωριό» και ο καθένας που ασχολείται έστω και λίγο είδε και μπορεί να κρίνει. Το κακό είναι πως όλο και λιγότεροι ασχολούνται έστω και λίγο…

Η κατάταξη από τις «μεγαλύτερες» δηλωμένες δαπάνες στις «μικρότερες»…

 

2014-08-06_013733


Copyright 2024. All rights reserved.

Posted 09/12/2010 by Christos Saprikis in category "Πλίνθοι & κέραμοι απ΄το μετέχω