26 Νοεμβρίου 2010

Προτάσεις για τις Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις του Δήμου Αγίου Δημητρίου

(Συνεδρίαση Δ.Σ. Πολιτιστικού Οργανισμου, Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010)

Πριν προχωρήσουμε στις προτάσεις για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, και σε προηγούμενες συνεδριάσεις το είχα τονίσει, είναι ανάγκη να αξιολογήσουμε τις παλιότερες δράσεις μας, να ενισχύσουμε όποιες είχαν ποιοτικά χαρακτηριστικά και να μην επαναλάβουμε δαπανηρές εκδηλώσεις που αισθητικά και πολιτιστικά δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να πάρουμε υπόψη και τη σημερινή οικονομική – κοινωνικοπολιτική συγκυρία καθώς και το γεγονός ότι ο Δήμος Αγίου Δημητρίου είναι ένας μεγάλος γεωγραφικά και πληθυσμιακά Δήμος χωρίς κεντρικό σημείο αναφοράς και δεν μπορούν οι όποιες εκδηλώσεις να περιορίζονται σ’ ένα σημείο του.

Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορώ να συμφωνήσω με την εισήγηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Οργανισμού για την εγκατάσταση ενός κατ’ ευφημισμόν «χωριό του Αι Βασίλη» στην πλατεία Άρη Βελουχιώτη. Δηλαδή 2-3 πρόχειρες κατασκευές, με μια πλαστική παιδική χαρά, κάποια δρώμενα και δαπάνη που μπορεί και να φτάσει τα 25.000€. Έγινε και την περσινή χρονιά, ήταν μια δαπανηρή εκδήλωση με όχι αποδεκτά αισθητικά αποτελέσματα και δεν κατάφερε να γίνει πόλος έλξης των παιδιών του Δήμου.  Σε γειτονικούς Δήμους μπορεί να υπάρχουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές σε πλατείες αλλά είναι εντυπωσιακές (καρουζέλ, παγοδρόμια). Μια τέτοια προσέγγιση είναι κατά κανόνα ακριβή,  δε ξέρω αν έχουμε τη δυνατότητα να την υλοποιήσουμε, ή θα πρέπει να μπει εισιτήριο για τους δημότες πράγμα που δεν βρίσκω σωστό.

Επίσης το να δώσουμε και φέτος 10.000€  για το ενοίκιο ηχητικής εγκατάστασης ώστε  να ακούγονται εορταστικά τραγούδια σε μέρος της Αγίου Δημητρίου την περίοδο των εορτών είναι πάλι μια μεγάλη δαπάνη που επαναλαμβάνεται, χωρίς να καταλαβαίνω το γιατί, εδώ και χρόνια, 3-4 φορές το χρόνο.

Αντί για αυτά προτείνω:

  1. Να αγοράσει τώρα ο Πολιτιστικός Οργανισμός την ηχητική υποδομή που χρειάζεται για την μουσική στην Αγίου Δημητρίου. Αν χρειαστεί ας γίνει και αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Φέτος μπορεί να αγοραστούν λιγότερες κόρνες και σταδιακά να συμπληρώνονται ώστε να καλύπτουν μεγαλύτερο κομμάτι της πόλης.
  2. Η Φιλαρμονική να παίξει τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της  Πρωτοχρονιάς τόσο στην Αγίου Δημητρίου αλλά και σε άλλους δρόμους της πόλης μας με κίνηση αυτές τις ημέρες. (Ασυρμάτου, Σουλίου, Παπάγου, Αργοστολίου…)
  3. Κεντρική Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Δημαρχείο με τη Χορωδία.
  4. Έξι μικρές εκδηλώσεις, μία για κάθε διαμέρισμα, την παραμονή των Χριστουγέννων ή τη βδομάδα ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Οι εκδηλώσεις μπορούν να γίνουν σε αίθουσες τελετών των σχολείων (1ο Δ.Σ., 4ο Δ.Σχ., 6ο Δ.Σχ., 10ο Δ.Σχ., 9ο Δ.Σχ., 20ο Δ.Σχ.) μιας και ο καιρός αυτή την περίοδο είναι απρόβλεπτος, μ’ ένα 2ωρο πρόγραμμα, ίσως διαφορετικό σε κάθε εκδήλωση,  που μπορεί να έχει διάβασμα παραμυθιών, προβολή ταινίας, χριστουγεννιάτικα δρώμενα και κατασκευές.
    Οι εκδηλώσεις μπορούν να γίνουν και σε συνεργασία με φορείς των διαμερισμάτων (Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Σύλλογοι Γονέων, Εθνικοτοπικοί, Συνδικαλιστικοί φορείς) και να εμπλουτιστούν με άλλες ιδέες αν υπάρχουν (Χριστουγεννιάτικα παζάρια, παραδοσιακά γλυκίσματα, μοίρασμα δώρων, παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια). Για το σκοπό αυτό να ζητήσουμε απ’ όλους τους φορείς γραπτές προτάσεις και διαθεσιμότητα για τη συμμετοχή σε κάποια απ’ αυτές τις εκδηλώσεις. Με όσους υπάρξει ανταπόκριση να γίνει κοινή συνεδρίαση για την υλοποίηση του προγράμματος.
  5. Στα πλαίσια των παραπάνω εκδηλώσεων δε συμφωνώ να υπάρχει ξεχωριστή επιλεκτική επιχορήγηση σε φορείς του Δήμου όπως έγινε πέρυσι μόνο για την εκδήλωση των παιδιών του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο και που κόστισε μερικές χιλιάδες €.

Σαπρίκης Χρίστος

Μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού.


Copyright 2024. All rights reserved.

Posted 26/11/2010 by Christos Saprikis in category "Πλίνθοι & κέραμοι απ΄το μετέχω

4 COMMENTS :

  1. By ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣ on

    Στη νεοφιλελεύθερη λογική για τους συνδικαλιστες, για τους Δημοσιούς υπαλλήλους…. τα παπαγαλάκια θέλουν να κόψουν ακόμα και απο τα παιδάκια που βιώνουν καθημερινά το κοινωνικό ρατσισμό για τη δουλειά των γωνέων τους (Σκουπιδιαραιοι,Νεκροφάθτες…) Ανθρωποι που εργάζονται σε άθλιες συνθήκες και δεν έχουν υποστίρηξη απο το Δήμο μιας και  αυτός ενδιαφέρεται περισσότερο για ΜΕΡΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ , ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΕΘΝΟΤΟΠΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ , ΚΑΠΗ , ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ…..
    Ειναι ντροπή οταν οι περισσότεροι απο αυτούς εργάζονται με συμβάσεις που λήγουν(4ωρα , 8 μηνα…) και καμια 75 αρία εχουν να πληρωθούν πάνω απο 5 μήνες , να τους λες οτι ειναι σπαταλη ενας κλοουν και 2-3 φουσκωτα . Είναι ντροπή να ακούς ακόμα και σήμερα όπως και χτές απο παράγοντες (ΠΟΛ. ΟΡΓ.) τη λογική να κόψουμε απο τα παιδία εργαζόμενων…Κατι που χρόνια έχει θεσμοθετηθεί και είναι σε συνεργασία και με ίδιο χρηματικό κόστος και για το σύλλογο εργαζομένων και δεν είναι μόνο για τα παιδια των εργαζομένων αλλά για όλα τα παιδία του δήμου(μόνο τα Δωρα ,βιβλία … ειναι για τα παιδια των εργαζομένων) .
    Ακόμα και η πιό μικρή επιχείρηση κάτι κάνει για τους εργαζομένους για τα παιδία τους τα Χριστούγεννα….
    Δεν είδα την ίδια ευαισθησία για τις μερικές ή εκατοντάδες χιλίαδες ευρω για πολιτιστικές εκδηλωσεις του Φθινοπόρου με τα υλουστασίον  φυλλάδια . Ουτε είδα την ίδια ευσθησία για τα υπέρογκα ενοίκια και ορισμένες φορές χωρίς να λειτουργουν οι αιθουσες… Κριμα γιατι μέλος του ΜΕΤΕΧΩ και Μέλος του Π.Ο. έχει τέτοιες απόψεις και μάλιστα βρίσκουν και άλλους συμφωνους .  
    Με τέτοιους ΜΕΤΕΧΩ μερισμα ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ….
     

  2. By Χρίστος Σαπρίκης on

    Είναι δύσκολο να διαχειρίζεσαι τη μιζέρια.
    Εύκολα μπορείς να οδηγηθείς στον ελιτισμό…. αλλά εξίσου εύκολα μπορείς να κυλήσεις και στην άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος τον λαϊκισμό…
    Αν και ο δικτυακός «διάλογος» δεν είναι κάτι το οποίο με έλκει ιδιαίτερα, πολλές φορές είναι απλά παράλληλοι μονόλογοι λεκτικών ακροβασιών, λέω μια δεύτερη σκέψη πάνω στο σχόλιο του συμπολίτη μας Χρίστου Ευθυμίου.
    Δεν εκπροσωπώ το «μετέχω» στο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού. Αυτό που είπα – έγραψα είναι η άποψή μου και τις απόψεις μου έμαθα να μην τις «εξαργυρώνω» ούτε για δημόσιες σχέσεις ούτε για ψηφουλάκια.
    Κι αν διαφωνώ με κάτι να το λέω και να το κάνω …και όχι να αναλογίζομαι μερίσματα και «επιστροφές». Τέτοιο συνδικαλισμό, τέτοια πολιτική έχω αποφασίσει χρόνια τώρα να μην κάνω.

    Η λογική της πρότασης που έκανα είναι απλή και συγκεκριμένη.
    Εκδηλώσεις που να αγκαλιάζουν όσο γίνεται περισσότερους πολίτες, όσο γίνεται περισσότερα παιδιά του Αγίου Δημητρίου. Και μέσα σ’ αυτές όποιος φορέας έχει σκέψεις ιδέες ας συμμετέχει. Αλλά για ΟΛΟΥΣ και όχι μόνο για τον εαυτό του. Και τα τραγούδια και οι Αγιοβασίληδες και τα δώρα και τα βιβλία να είναι για ΟΛΟΥΣ. Για ΟΛΑ τα παιδιά των ανέργων, των κακοπληρωμένων των απολυμένων. 
    Αυτό και μόνο αυτό!!!.

    Το αν ο «Βασιλόπουλος» δίνει γαλοπούλες στους υπαλλήλους τα Χριστούγεννα, ή η «Δέλτα» τζατζίκι το Πάσχα στους δικούς της εργαζόμενους ως «γύρισμα»  προσωπικά δεν το βλέπω και δεν το υποστηρίζω στο Δημόσιο που διαχειρίζεται και μοιράζει τα χρήματα όλων μας.
    Δεν το υποστηρίζω ούτε για τους δασκάλους στα σχολεία, ούτε για τους υπαλλήλους στα γραφεία, ούτε για τους ηλεκτρολόγους, ούτε… ούτε… ούτε…
    Τέτοιου είδους γυρίσματα και επιστροφές «από την πίσω πόρτα» είναι σε μια λογική της δημόσια διοίκησης που απλά δε συνάδει με τα πιστεύω μου.
    Μιας δημόσιας διοίκησης που έχει τους «δικούς της» και «τους άλλους» και τους βάζει σε αντιπαράθεση. Όποιος επιθυμεί τέτοιες σχέσεις μπορεί εύκολα να τις βρει σε όλους αυτούς που διαχειρίστηκαν το δημόσιο πλούτο μέχρι και σήμερα και αν νομίζει πως έτσι «κερδίζει» ως συνδικαλιστικό κίνημα και προωθεί τα προβλήματα των απολυμένων συναδέλφων του και τις χαμηλές αμοιβές πλανάται πλάνην οικτρά.

    Για τα υπόλοιπα,
    …όσο αφορά τα περί κοινωνικού ρατσισμού στα παιδιά των υπαλλήλων του Νεκροταφείου!!!!!!!  έλεος…
    …για δε τα  περί σπατάλης και ανορθολογικής διαχείρισης των χρημάτων στους Δήμους συμφωνούμε ολόψυχα.
    Πρέπει όλοι μας να είμαστε ευαισθητοποιημένοι και προσεκτικοί και να το εκφράζουμε αυτό πρακτικά, συγκεκριμένα και διαχρονικά….

  3. By ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣ on

    όπως έγινε πέρυσι μόνο για την εκδήλωση των παιδιών του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο και που κόστισε μερικές χιλιάδες €. 
    ΤΟ ΨΕΜΑ…. ΠΕΣ ΜΑΣ ΣΑΜΠΡΙΚΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΕΡΥΣΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗ? ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ Π.Ο. ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ … ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΡΝΗΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΚΕΡΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΔΩΡΑΚΙ Ή ΒΙΒΛΙΟ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ… ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΣΩΠΗ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΟΥΤΑΜΑΡΕΣ ( ΑΓΟΡΑ ΗΧΗΤΙΚΕΣ ΚΟΡΝΕΣ) ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΗΧΟΛΗΠΤΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ? ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Ο Π.Ο. ΕΔΙΝΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ € ΓΙΑ ΗΧΗΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ….  Ο ΛΑΙΚΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΛΕΓΟΝΤΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΕΠΕΡΝΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ …. ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΕΓΩ  ΔΕΝ ΒΑΖΩ  ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΑ Η ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΒΑΖΕΙ ΄΄ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΄΄ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ΄΄ ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡ ΔΑΣΚΑΛΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ  ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ 5 ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΟΡΤΟΥΛΑ ΔΕ ΘΑ ΔΕΙΣ ΑΓ ΒΑΣΙΛΗ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΔΩΡΑΚΙ…( ΠΑΛΙ ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ )
     

  4. By ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΙΜΑΣ on

    Αργά παρακολούθησα τον διάλογο που αναπτύχτηκε για τις προτάσεις του Χ. Σαπρίκη στον Πολιτιστικό Οργανισμό για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο. Δεν είμαι και τόσο «φίλος σ’ αυτού του είδους τις συζητήσεις».

    Ο Χ. Σαπρίκης κάνει μια πρόταση, κατά την γνώμη μου ολοκληρωμένη. Μπορούν να προστεθούν κι άλλα, όμως η πρόταση έχει μια λογική, που απαντάει σε κάποιες βασικές ανάγκες του σήμερα. Είναι εύκολο να διακρίνουμε όλοι ότι το χθες, δεν έχει καμία σχέση με το σήμερα και πολύ περισσότερο με το αύριο.

    Επιπλέον, είναι μια πρόταση εφαρμόσιμη, άμεσα.

    Αυτό που δεν καταλαβαίνω καθόλου, είναι η απάντηση του Χ. Ευθυμίου. Και δεν καταλαβαίνω πρώτα και κύρια, τι είναι αυτό που οδηγεί έναν νέο άνθρωπο, ενεργό συμπολίτη μας, εκλεγμένο εκπρόσωπο των συναδέλφων του, για να απαντήσει στην πρόταση του Χ. Σαπρίκη, να πρέπει να εφεύρει «παπαγαλάκια του νεοφιλελευθερισμού»………….. αχαρακτήριστο……….., να απαντάει με τον πιο φτηνό λαϊκισμό, και εναγωνίως να προσπαθεί απαξιώνοντας τα πρόσωπα, να απαξιώσει κοινωνικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας.

    Νοιώθω ότι δεν ζούμε στην ίδια χώρα και στην ίδια πόλη. Διαφορετικά όλοι καταλαβαίνουμε ότι η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα, κάθε μέρα, κάθε στιγμή, στοιβάζει κόσμο στο περιθώριο. Σήμερα εκτός από τα παιδιά των εργαζομένων σε σκληρές δουλείες στο δήμο, απλήρωτοι, υπάρχουν και τα παιδιά των ανέργων, των απολυμένων, των μεταναστών, και των μικρομεσαίων που κλείνουν, των εργαζόμενων που το εισόδημα μειώνεται δραματικά. Αυτό για σήμερα, αύριο θα είναι πιο μεγάλος αριθμός και πιο δύσκολο το πρόβλημα.

    Αυτονόητο είναι ότι τουλάχιστον για σήμερα είναι ανάγκη, άτομα, ομάδες και φορείς να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους σε αυτή την κατάσταση.

    Είναι κατά την γνώμη μου πολύ λυπηρό ένας νέος άνθρωπος, εμμέσως πλην σαφώς, να σκέφτεται και να λειτουργεί με βάση τη λογική «εγώ κοιτάζω το μαγαζάκι μου». Αυτή η λογική είναι πολύ μακριά από τις σημερινές ανάγκες και αποδείχθηκε, ανεξάρτητα κοινωνικών συνθηκών, ότι είναι ΛΑΘΟΣ.  Δεν προσφέρει κατά τη γνώμη μου τίποτα αυτή η τοποθέτηση του Χ. Ευθυμίου. Απεναντίας η προσπάθεια να απαξιωθεί ένας άνθρωπος με εκφράσεις, όπως ΝΤΡΟΠΗ, ΨΕΜΑΤΑ, έντονη ειρωνεία και μισόλογα, είναι τουλάχιστον κακών προθέσεων. Δεν ξέρω τον Χ. Σαπρίκη σαν άτομο, για την ακρίβεια τον ξέρω πολύ λίγο, τον ξέρω όμως σαν ΔΑΣΚΑΛΟ-ΠΑΙΔΑΓΩΓΟ, με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Είχα την τύχη τα παιδιά μου να φοιτήσουν στο σχολείο που διδάσκει. Όσο και μεγάλη να είναι η πόλη μας, είμαστε γνωστοί στον κοινωνικό χώρο γι’ αυτό χρειάζεται λίγη φρόνηση.     

    Αλήθεια, μήπως σκέφτηκε ο Χ. Ευθυμίου, τις προτάσεις Σαπρίκη σε συνάρτηση με τη λειτουργία του Mall και τις επιπτώσεις στην αγορά της πόλης μας;

    Όταν φίλε Χρήστο φέρουμε έναν τίτλο, τότε είναι επιβεβλημένο να σκεφτόμαστε και να λειτουργούμε και πέρα από τα στενά όρια μιας συντεχνίας, που έτσι κι αλλιώς, πρέπει να οργανώσει τις συμμαχίες της με την κοινωνία.

     Μ. Τζίμας.

Comments are closed.