31 Μαΐου 2016

Θλίψη

XSAP_20160419150224
[sdropcap]Α[/sdropcap]κούω στην τηλεόραση έγκριτο δημοσιογράφο(;) να σχολιάζει μια «είδηση» απ’ τον χώρο της Παιδείας. Πριγκίπισσα και βασιλόπουλο στα παιδιά μας τέλος με διαταγή του Φίλη!!! λέει και συνεχίζει έναν ακατάληπτο λόγο για βατράχους και άλλα περίεργα Προσπαθώ ανέλπιδα να παρακολουθήσω τη σκέψη του, να καταλάβω τι θέλει να σχολιάσει – αποδείξει και σκέφτομαι.
 
[sdropcap]Τ[/sdropcap]ο ίντερνετ άνοιξε ένα παράθυρο στον κόσμο. Σχεδόν κάθε πληροφορία είναι δίπλα σου.
Κάθε πληροφορία.
Ακόμα και το ανερμάτιστο που γράφει ο καθένας είτε γιατί έτσι καταλαβαίνει τον κόσμο είτε γιατί κάτι θέλει να πετύχει.
Και είναι αυτές οι ανερμάτιστες πληροφορίες, τα παράλογα, τα hoax, που τελικά αποτελούν το καλύτερο κριτήριο για να δεις πώς οι άλλοι δίπλα σου φιλτράρουν, σκέφτονται, διασταυρώνουν. Ή αποδέχονται χωρίς δεύτερη σκέψη το «πετάει – πετάει ο γάιδαρος» και μάλιστα το ενισχύουν με «επιχειρήματα» βγάζοντας τα εσώψυχά τους.  Ερέθισμα – αντίδραση. Κάτι δηλαδή σαν τα πειράματα του Παβλώφ
 
[sdropcap]Κ[/sdropcap]αι αν κάτι τέτοιο ίσως το περιμένεις από δημοσιογράφους(;) είναι μεγάλη η θλίψη όταν βλέπεις εκπαιδευτικούς να αναμασούν απίθανα πράγματα. Να σε κάνουν να σκέφτεσαι πώς άραγε λειτουργούν στην τάξη τους. Πώς αντιμετωπίζουν το νέο, το διαφορετικό;
 
«ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – Το υπουργείο Παιδείας ζητά από τους νηπιαγωγούς να μάθουν… Αραβικά» και μάλιστα με μυστική(!!!) διαταγή ήταν η εξόφθαλμη ανοησία (1) που κατέκλυσε την εικονική μας Ελλαδίτσα πριν λίγο καιρό.
 
[sdropcap]Έ[/sdropcap]να βιβλιαράκι της οργάνωσης ΕΑΔΑΠ (2), που εκδόθηκε σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ελβετίας, φιλοδοξώντας να βοηθήσει τους ανθρώπους που δουλεύουν στις κοινωνικές δομές των Δήμων για να επικοινωνήσουν καλύτερα με τους πρόσφυγες που τυχόν θα φέρουν τα παιδιά τους εκεί, κάτι δηλαδή το απολύτως αυτονόητο για τις περισσότερες χώρες της Δυτικής Ευρώπης, έγινε επερώτηση στη Βουλή από τον συμπολιτευόμενο της πρωτοδεύτερης βουλευτή κ. Ν. Νικολόπουλο και ανάρπαστο στις εκπαιδευτικές σελίδες και προφίλ.
Και να από κάτω να ξεσπαθώνουν δάσκαλοι(;) και δασκάλες(;) για τους ανθέλληνες που πάνε να καταστρέψουν την πατρίδα, την θρησκεία και θέλουν να μαγαρίσουν την περήφανη ράτσα μας!!!
 
[sdropcap]Α[/sdropcap]νάθεμα αν ΕΝΑΣ απ’ αυτούς που έγραφαν όλο πάθος και αγωνία έκανε τον κόπο να διαβάσει το βιβλίο. Αρκούσε ο πιασάρικος τίτλος των ιστοσελίδων για να βγουν στην επιφάνεια στερεότυπα και να δείξει ο καθένας για άλλη μια φορά την εθνικοφροσύνη του και την θεοσέβειά του. 🙁
 
[sdropcap]Κ[/sdropcap]απάκι και το επόμενο, σ’ αυτό που αναφερόταν ο δημοσιογράφος(;).
Απαγορεύει λέει ο Φίλης στους γονείς να προσφωνούν τα παιδιά τους «πριγκίπισσες» και «βασιλόπουλα».
 
[sdropcap]Μ[/sdropcap]ια παράγραφος με τελείως διαφορετικό περιεχόμενο (3) στο «συμβόλαιο τιμής» που προέκυψε από τον περίφημο διάλογο για την Παιδεία γίνεται σημαία πάλης ενάντια στους νεομπολσεβίκους που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα μας Σοβιετία(!!!). Μέχρι το τείχος του Βερολίνου(!!!) μπήκε στο παιχνίδι όπως είδα σε κάποια συζήτηση.
 
[sdropcap]Α[/sdropcap]νάθεμα αν ΕΝΑΣ απ’ αυτούς που έγραφαν όλο πάθος έκανε τον κόπο να διαβάσει το κείμενο. Αρκούσε ο πιασάρικος τίτλος των εφημερίδων, των ιστοσελίδων, το λόγια των δημοσιολογούντων για να επαναστατήσει το πόπολο ενάντια στους νεομπολσεβίκους. 🙁
 
[sdropcap]Τ[/sdropcap]α βλέπεις, τα διαβάζεις, και το μόνο που νιώθεις είναι θλίψη γιατί τελικά, όσο και αν δεν θέλεις να το παραδεχτείς, έχει δίκιο ο ποιητής:
 
Καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ.
Καληνύχτα…

(1) http://goo.gl/jYe2S2
(2) http://goo.gl/mEUGWL
(3) http://goo.gl/h8C8jp


Copyright 2024. All rights reserved.

Posted 31/05/2016 by Christos Saprikis in category "Πλίνθοι & κέραμοι